5424 nieuwe coronabesmettingen, ruim 700 meer dan gisteren NOS/NOP

5424 nieuwe coronabesmettingen, ruim 700 meer dan gisteren Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5424 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 738 meer dan gisteren. Volgens het RIVM gaat het mogelijk om een gedeeltelijke correctie van eerdere dagen. Daardoor valt het cijfer mogelijk hoger uit. Er zijn 230 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 28 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 36 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 3 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2277 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2295), van wie 606 op de IC (gisteren: 598). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

76 overleden covid-patiënten
Er werden 76 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 97 doden gerapporteerd. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 76 doden per dag, tegen 69 doden per dag een week eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *