10.353 nieuwe bevestigde coronabesmettingen, 26 patiënten overleden BRON NOS/NPO

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 10.353 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 145 meer dan gisteren werden gemeld.

Het aantal besmettingen neemt al een aantal dagen fors toe. Toch hoeft dat niet te betekenen dat het virus zich sneller verspreidt. Een oorzaak zou kunnen zijn dat er meer testen worden afgenomen, waardoor meer besmettingen aan het licht komen.

Vorige week bleek een deel van de groei zo verklaard te kunnen worden. Of dat deze week ook zo is, wordt pas dinsdag duidelijk: het RIVM maakt slechts één keer per week bekend welk percentage van de afgenomen tests positief is.

Bij het RIVM zijn 26 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren werden nog 27 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 44 doden per dag, tegen 25 doden per dag een week eerder.

Door achterstanden bij de GGD worden doden niet altijd direct doorgegeven. Sommige overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden loopt daardoor achter.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Rotterdam, namelijk 651. Ook in Amsterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 522 en 381.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *