3972 nieuwe besmettingen, 741 coronapatiënten in ziekenhuis Bron NOS

In het ziekenhuis liggen nu 741 coronapatiënten, van wie 156 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Gisteren lagen nog 733 covid-patiënten in het ziekenhuis, dat is een stijging van 8 patiënten. Op de IC lagen gisteren nog 160 patiënten.

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3972 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste aantal sinds op 1 juni de testmogelijkheden zijn verruimd. Gisteren meldde het RIVM nog 3829 nieuwe besmettingen. De afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3326 positieve tests per dag gemeld, tegen 2385 een week eerder.

Bij het RIVM zijn 21 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 9 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 12 doden per dag, tegen 13 doden per dag een week eerder.

Door achterstanden bij de GGD worden doden niet altijd direct doorgegeven. Sommige overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden loopt daardoor achter.

De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Amsterdam, namelijk 367. Ook in Rotterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 282 en 209.

Besmettingen gestegen bij zelfde testbeleid
Het aantal coronabesmettingen is in ruim twee maanden fors gegroeid. Eind juli, toen hetzelfde testbeleid gold als nu, waren er gemiddeld minder dan 200 positieve tests per dag. In september groeide het aantal positieve tests van zo’n 600 per dag begin september tot meer dan 2000 in de laatste dagen van september.

Afgelopen zeven dagen groeide het aantal positieve tests tot gemiddeld meer dan 3000 per dag. Daarbij moet worden aangetekend dat het soms moeilijk was om een test te krijgen, en een deel van de mensen die zich niet heeft kunnen laten testen ook het coronavirus bij zich zal hebben gehad.

4 UUR GELEDEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *